Uvjeti korištenja stranice www.neovisni.hr

Sadržaj na web stranicama www.neovisni.hr zaštićen je autorskim pravima. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranica www.neovisni.hr bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama www.neovisni.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Neovisni za Hrvatsku ili bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka vlasnika web stranice. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća (1) sve rizike koji nastaju iz korištenja ovih web stranica te prihvaća (2) koristiti sadržaj ovih web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Vlasnik stranice se u potpunosti odriče svake odgovornosti (1) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, (2) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za (3) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

O „kolačićima“

Web stranice www.neovisni.hr koriste tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi se korisniku mogla besplatno pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika web stranica www.neovisni.hr samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta ovim web stranicama te se korisniku na taj način omogućuje da se učinkovitije služi web stranicama www.neovisni.hr i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, web stranice www.neovisni.hr prate statističku posjećenost isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom se koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika web stranica www.neovisni.hr vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.

Korisnik web stranica www.neovisni.hr uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. Vlasnik stranice isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranica www.neovisni.hr u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem web stranica www.neovisni.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

Vlasnik stranice se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika ovih web stranica. Vlasnik stranice može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi vlasniku stranice. Vlasnik stranice se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika.

Vlasnik stranice zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.
Vlasnik stranice zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja. O svakoj promjeni ovih uvjeta korištenja korisnici će biti na odgovarajući način i pravovremeno obaviješteni. Izmjene ovih uvjeta korištenja stupaju na snagu s datumom njihove objave na web stranicama www.neovisni.hr.