Bruna Esih u Bujici 05. listopada 2018.: “Ključno je ovu zemlju prozračiti. Raskrstiti s mentalnim i svakim drugim obrascima jugoslavenskog, komunističkog, nedemokratskog sustava. Mi ćemo to uvijek govoriti jer je to osnovni izvor problema.”

Predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku, Bruna Esih, gostovala je u Bujici na Z1 televiziji, te između ostalog poručila: “Abolicija ne uključuje oprost za ratne zločince, a oni su se tako zakamuflirali.”

“Dobiva se dojam da se ne zna tko su počinitelji strašnih zločina, da su to neki anonimni ljudi, no to nije tako,” objasnila je Esih i iznijela konkretne podatke: “Dobro se zna tko su oni jer su činjenice odavno utvrđene. Prije tzv. mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja naše su vlasti imale podatke o 2.500 osoba koje se sumnjičilo za ratne zločine na tom području, u međuvremenu je broj gotovo prepolovljen na 1.400 da bi pao na sramotnih 40! Na kraju su podigli optužnice za svega 20-ak zločina, a ti počinitelji su uglavnom nedostupni hrvatskom pravosuđu! To je velika nacionalna trauma i to su glavni razlozi zbog kojih žrtve nemaju povjerenja u pravosudne institucije. Zato će se 13. listopada prosvjedovati u Vukovaru.”

O Aferi “SMS”

Zanimljivo je kako je Ranko Ostojić stao u obranu Milijana Brkića u tzv. aferi elitne prostitucije – primjećuje Esih i dodaje: – Kako to da ga nije napao, a on je kao neka oporba i zastupnik SDP-a koji inače ne propušta takve prilike?!

“Zaista mi je čudno da Ostojić usred afere koja potresa Hrvatsku, zapravo brani institucije na čelu kojih su ljudi koje je izabrala ova Vlada… Sazvao je sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost nakon čega je rekao da su dobili vrijedne informacije, molio je za mir… Vrlo neobično i indikativno… Da ne kažem da nema ključnog spisa koji je misteriozno nestao iz DORH-a – pa druga bi oporba odmah pozivala na ostavku svih prisutnih na Odboru!”.

Ovu zemlju potrebno je prozračiti i napokon završiti s ostacima mentalnih i svih drugih obrazaca jugoslavenskog komunističkog sustava, nastavila je, to se vidi u obračunu u slučaju HDZ-a, međutim cijela se priča proširila izvan te stranke… “Ako to nisu protagonisti bivšeg sustava, onda su to njihova djeca koja su još gora, njihov otac morao se boriti za svoju poziciju, a oni su je samo naslijedili,” izjavila je Eish, uz napomenu da Neovisni za Hrvatsku nikada neće bježati od ideologije, ali da imaju konkretan stav i o svim drugim važnim pitanjima.

Cijelu emisiju pogledajte u priloženoj snimci.