Prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti saborski zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović u Kninu je komenitrao srpske tvrdnje o Oluji kao zločinu kazavši da Hrvatska država, kada slavi Dan pobjede i konačno oslobođenje, odaje počast svima jer svi su žrtve velikosrpske agresije.

Za portal Direktrno.hr politički tajnik stranke Neovisni za Hrvatsku, dr. sc. Hasanbegović poručio je da se u Kninu danas osjeća ponos te se važno prisjetiti riječi predsjednika hrvatske države i njezina utemeljitelja dr. Franje Tuđmana prilikom dolaska u Knin nakon oslobođenja:

“U jednoj njegovoj rečenici je sublimirana bit ovoga državnog blagdana. Oslobođenjem Knina okončana je uspostava slobodne i neovisne hrvatske države začete 30. svibnja 1990. Ta dva nadnevka 30. svibnja 1990. i 5. kolovoza 1995. zaglavni su temelji moderne hrvatske države i pobjede u Domovinskom ratu. To je jedini istinski temelj na kojem počiva moderna, neovisna i slobodna Hrvatska”, poručio je Hasanbegović.
Dr. Hasanbegović osvrnuo se na srpske tvrdnje o Oluji kao zločinu:

“Nema potrebe mistificirati, hrvatska država od prvog trenutka, dan nakon pobjede i oslobođenja Knina, nikad nije dovodila u pitanje potrebu odavanja počasti svim nevinim žrtvama, to nije sporno i nema potrebu izdvajati ovu ili onu žrtvu. Hrvatska država, kada slavi Dan pobjede i konačno oslobođenje, odaje počast svima jer svi su žrtve velikosrpske agresije”, rekao je Hasanbegović.

“Ključno da postoji hrvatsko zajedničko nacionalno stajalište o pobjedi u Domovinskom ratu kao jedinom stvarnom temelju moderne hrvatske države. Potpuno je nebitno što o tome misle srpska država i srpsko državno vodstvo. Naravno, mi bi voljeli da jednog trenutka, kada za to sazriju okolnosti, prihvate činjenice i vlastitu odgovornost za izbijanje ratova i za agresiju, od Slovenije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine preko Kosova”, rekao je Hasanbegović.