Dr. sc. Zlatko Hasanbegović u ime Kluba NHR u Hrvatskome saboru brutalno je razotkrio istinu o pozadini osnivanja Istražnoga povjerenstva za Agrokor nazvavši ga pravim imenom: ‘obiteljskom farsom, eksperimentalnom velikom koalicijom te igrokazom Konzum nadstranke i dvojice statista’.

Na današnjoj saborskoj sjednici u raspravi o izboru članova Istražnoga povjerenstva za Agrokor zastupnik Neovisni za Hrvatsku, dr. sc. Zlatko Hasanbegović među ostalim je istaknuo:

„Gospodine Bauk, sastav nije rezultat dogovora svih klubova već rezultat obiteljskog konzultiranja između Vas i gospodina Bačića. Još jednom pozivam predlagatelje da dopune prijedlog na način da u povjerenstvo uđu predstavnici svih zainteresiranih klubova razmjerno broju zastupnika“ te je pozvao sve koji su dosad iznosili primjedbe da glasuju protiv rada povjerenstva. U protivnom ćemo ga držati obiteljskom farsom, eksperimentalnom velikom koalicijom s nadstrankom Konzum i dvojicom statista.

„Dogovorom između HDZ-a i SDP- a povjerenstvom će predsjedati ni manje ni više već ministar iz Milanovićeve Kukuriku vlade“, koji će ostati zapamćen kao „predlagatelj lex perković“ kojim se htio staviti iznad hrvatskog i europskog pravnog sustava, te je dodao kako će članovi povjerenstva istraživati rad samih sebe, zaključivši kako se radi o “udžbeničkom primjeru višestrukog sukoba interesa”.

„Predlažemo da za vanjske suradnike angažirate i Todorića, Perkovića i Mustača jer će predsjednik uspjeti pronaći rješenje i za to“ rekao je Hasanbegović te najavio kako će klub „Neovisni za Hrvatsku“ glasovati protiv takvog „Konzum- istražnog povjerenstva.”

 

 Na izlaganje dr. sc. Zlatka Hasanbegovića bilo je osam replika, a posebno je interesantan pokušaj repliciranja SDP-ovog Arsena Bauka, koji smatra da u ime Partije ponovo može donositi zaključke o tome što zastupnika u Hrvatskome saboru smije ili ne smije zanimati.

“Gospodine Hasanbegoviću, mi smo razmišljali o tome hoćete li biti član Povjerenstva, ali Agrokor je osnovan ’76., ne ’41. pa smo zaključili da vas neće zanimati”, izjavio je SDP-ov Arsen Bauk uvjeren da replicira dr. Hasanbegoviću.