“Pupovac je protestirao kad su u Trpinji privodili osumnjičene za ratne zločine” – podsjetio je Krešimir Kartelo (NHR) u emisiji Bujica Z1 televizije, komentirajući odgođenu utakmicu u Trpinji između NK Sinđelić i Crvene zvezde.

Krešimir Kartelo, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i član Predsjedništva Neovisni za Hrvatsku, gostovao je u emisiji TV Bujica, urednika i voditelja Velimira Bujanca. Između ostaloga osvrnuo se i na odgođenu utakmicu u Trpinji između NK Sinđelić i Crvene zvezde koja se trebala igrati  održati na dan kada se obilježava obljetnica smrti jednoga od zapovjednika obrane Vukovara  i jednog najvećih heroja Domovinskog rata – Blage Zadre.

Kartelo ističe: “Naravno, da je zbog te ”slučajnosti” termin utakmice shvaćen kao provokacija. Iako mediji tvrde kako se utakmica trebala igrati povodom 90. obljetnice postojanja kluba, to nije točno. Naime, 16. listopada nije osnovan NK Sinđelić. Sinđelić je osnovan 2. kolovoza.”

Navodno je do otkaza, za sada ”samo odgode”, utakmice došlo nakon intervencije iz Zagreba, a protiv odgode utakmice, tvrdi Bujica, bio je i pokušao intervenirati Milorad Pupovac, jedan od čelnika SDSS-a, stranke koja je u koaliciji na nacionalnoj razini s HDZ-om Andreja Plenkovića.

Krešimir Kartelo o provokaciji i odgodi utakmice Sinđelić – Crvena zvezda: ‘Milorad Pupovac snažno je protestirao kad su u Trpinji krenula privođenja osumnjičenih za ratne zločine’

“Nije Sinđelić prvi klub koji je zvao veterane Crvene zvezde, oni su već igrali na podučju Vukovrsko-srijemske županije, nije ovo prvi puta”, rekao je Kartelo i dodao: ”Obljetnica Sinđelića je u kolovozu, a ne u listopadu. Pravo prezime Sinđelića je Rakić. Svakako se može pretpostaviti da se radi i provokaciji. Ako me pitate kao navijača onda mogu ovako reći smatra se da je objava rata Hrvatskoj bila aneksija Baranje, tenkovski upad u Baranju, međutim, koliko ja znam nikad službene objave rata nije bilo pa je onda slobodno govoriti i tumačiti na način da se pretpostavi kako je početak Domovinskog rata počeo na Maksimiru, nikad odigranom utakmicom Dinamo – Crvena zvezda 13. svibnja 1990. godine…”

Kartelo je rekao kako ne postoje zakoni kojim se može zabraniti Zvezda, ali iz sigurnosnog aspekta, s obzirom kako se se preko društvenih mreža organizirale hrvatske navijačke skupine kako bi dočekale ozloglašene Delije i Crvenu zvezdu, se utakmica mogla i morala odgoditi, kao što se i odgodila.