Krešimir Kartelo (NHR) u emisiji Bujica, Z1 televizije: “Marakeški sporazum odbacili su svi s nacionalnim mozgom!”

U emisiji Bujica Z1 televizije, 26. studenog 2018., gostovao je član Predsjedništva NHR-a i potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Krešimir Kartelo. Raspravljalo se o aktualnim temama u Republici Hrvatskoj i gradu Zagrebu.

Plenković nema sluha za Volksgeist, s time se suočio u Vukovaru kada je gutao knedle za vrijeme propovijedi biskupa Živkovića – izjavio je Krešimir Kartelo.

Komentirao je anketu N1 televizije prema kojoj Neovisni za Hrvatsku na izborima za Europski parlament dobivaju najmanje jednog zastupnika, a sa 7,6 posto sustigli su Most i Živi zid te praktički oduzeli mandat HDZ-u…

U emisiji je iznio argumente protiv Marakeškog sporazuma i podržao Brexit. Potvrdio je da NHR neće glasovati za Bandićev proračun i ozbiljno optužio Plenkovića da svojim izjavama huška na predsjednicu NHR-a Brunu Esih. Kartelo ne isključuje mogućnost da iza napada na stranačke prostorije u Zagrebu kao i akcije na Trgu Republike Hrvatske prošli četvrtak, stoji promigrantska ‘nevladina’ udruga Are You Syrious.

U Bujici je objavljena snimku na kojoj se vidi da je preko ploče s natpisom Trg Republike Hrvatske nalijepljena folija s natpisom ‘Trg Madine Hussiny’, a ispod nje grafit ‘Tito heroj’.

Iste večeri ploča sa prostorija NHR-a je nasilno uklonjena. Sve se dogodilo nakon saborske polemike Brune Esih i Andreja Plenkovića oko Marakeškog sporazuma.

U nastavku možete pogledati cjelokupnu emisiju i gostovanje Krešimira Kartela.