NHR napustio sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba, tražeći Bandićevu ispriku!

Neovisni za Hrvatsku napustili su sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba, tražeći ispriku gradonačelnika Milana Bandića zbog poziva u Zagreb predsjednika skupštine općine Jagodina, Dragana Markovića zvanog Palma.

Prenosimo govor političkog tajnika i glasnogovornika stranke NHR, Dr. sc. Zlatka Hasanbegovića:

“Prošli petak zagrebački gradonačelnik se susreo s predsjednikom skupštine općine Jagodina, Draganom Markovićem zvanim Palma.

Zadržat ću se tek na sljedećem:

Naime, manje od dva tjedna prije nego što će u Zagrebu prodavati jugoslavensku pomirbenu limunadu, točnije pozu, gospodin Palma se u Jagodini na skupštini Kluba generala i admirala Srbije u penziji, obratio okupljenim generalima na način da ih je proglasio srpskim nacionalnim junacima te pravednicima koje je Haški sud presudio kao nevine žrtve.
Tko su ti generalski vitezovi kojima je gospodin Palma malo prije susreta sa zagrebačkim gradonačelnikom iskazivao laude?

Među ostalim, general Vinko Pandurević, zapovjednik Zvorničke brigade Mladićeve vojske u Haagu osuđen za sudjelovanje u srebreničkom genocidu, zatim general Vladimir Lazarević, osuđen za ratne zločine i deportacije kosovskih Albanaca i na kraja vukovarski krvnik Veselin Šljivančanin.

Poštovani, u znak prosvjeda zbog ovog gradonačelnikova etičkog i političkog ispada, Klub Neovisnih za Hrvatsku, traži gradonačelnikovu ispriku građanima grada Zagreba, a ukoliko ona izostane, napustit će današnju sjednicu Gradske skupštine.

Gospodo i gospođe zastupnici, i iz većine i iz skupštinske oporbe, imate kvorum, presložite se u hodu i nastavite s radom.

Spasibo.”