U povodu 22. obljetnice početka Vojno-redarstvene operacije Oluja izaslanstvo Grada Zagreba položilo je vijence kod Zida boli, Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, ispred groba prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava Domovinskog rata. U izaslanstvu je bio i potpredsjednik zagrebačke Skupštine Krešimir Kartelo (Neovisni za Hrvatsku).

Pored 1200 zagrebačkih branitelja poginulih u obrani Hrvatske te 174 branitelja poginulih u Oluji čijoj se žrtvi poklonio, Kartelo je u Aleji hrvatskih branitelja zastao i pomolio se ispred grobova Mire Barešića te generala HV-a Nijaza Batlaka – Daidže.

„Operacijom Oluja pobjedonosno je završio oružani sukob s Jugoslavijom i njezinim ‘protezama’ u Hrvatskoj i tek nakon te veličanstvene pobjede omogućeni su uvjeti za mirnu reintegraciju preostalih okupiranih dijelova u sastav Republike Hrvatske. Tko je god te dane doživio – nikad mu se iz sjećanja ne će izbrisati. Nezapamćen nacionalni ushit i ponos pokušava se otad konfabulacijama marginalizirati i poništiti. Obveza je, međutim, hrvatskog društva državu napraviti onakvom kakvu su  je branitelji sanjali, a napose je obveza svih nas koji smo od društva primili političku odgovornost svaki svoj potez najprije prožeti sviješću da je država koju imamo narođena u krvi hrvatskih mučenika i njihovim životima plaćena“, izjavio je Kartelo.