Usvojen prijedlog za preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske na prvoj sjednici Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine.

Zlatko Hasanbegović je, uoči sjednice, gostovao u programu N1 i komentirao promjenu imena Trga:

    – Zadovoljni smo, ovo je predzadnji korak, konačnu odluku će donijeti Gradska skupština. Nema razloga da odlažemo konačno rješavanje toga pitanja i nadam se i vjerujem da su konačno sazrele političke okolnosti da se to pitanje skine s dnevnog reda. Ono što ću pokušati dokazati, ovo je epilog četvrtstoljetnog nastojanja da se to pitanje riješi i da se konačno i na simboličkom planu prekine svaka povezanost s jugoslavenskim komunističkim nasljeđem.

Na pitanje što misli o motivima zagrebačkoga gradonačelnika, Milana Bandića, da prihvati inicijativu i nastojanja da se promijeni ime Trga maršala Tita, Hasanbegović ističe:

    – Ja ne znam koji ga sve vode motivi, bitno je da sada postignemo političko suglasje. Odluka o promjeni imena mogla bi se usvojiti na prvom sljedećem zasjedanju Skupštine tijekom kolovoza.

Snimka prve sjednice Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine objavljena je u emisiji Bujica, urednika Velimira Bujanca na Z1 televiziji (21. srpnja 2017.)