Zlatko Hasanbegović, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i politički tajnik NHR jasno je istaknuo prilikom usvajanja zaključka Razvojne strategije Grada Zagreba: “Ideološka kolonizacija tzv. rodne ideologije neće proći u bilo kojem obliku. Osobo Borić, no pasaran!”

Dr. sc. Zlatko Hasanbegović u ime NHR poručio je da podupire zaključak Razvojne strategije te jasno istaknuo:

– Netko se nestrpljiv, moguće u stručnim službama, zaigrao i u razvojnu strategiju pokušao uvrstiti i dosjetke iz pojmovnika rodne terminologije gospođe Borić i Centra za ženske studije – rekao je Zlatko Hasanbegović.

– U duhu Orwelove distopije pokušalo se u ovaj dokument podmetnuti niz besmislica poput promicanje uporabe tzv. rodno osjetljivog jezika ne samo u tijelima Grada Zagreba već, ni manje ni više, u javnom govoru. Dalje, usklađivanje akata Grada Zagreba s tzv. rodno osjetljivim jezikom ili tzv. rodno istraživanje na razini Grada radi procjene gradskog proračuna s obzirom na tzv. rod. Kažem ‘takozvani’ budući da u rječnicima hrvatskoga jezika, za razliku od stanovitih pojmovnika, poznajemo samo jednu ili više definicija roda od kojih ni jedna nije ono što se Vama čini, uvažena zastupnice Borić’, kazao je Hasanbegović.

– U ovoj gradskoj skupštini, među ostalim, sjedi i pet zastupnika koji nikada, u bilo kojim okolnostima i pod bilo kojim uvjetima, ne bi prihvatili pokušaj penetracije tzv. rodne pseudoideologije u strateške dokumente Grada Zagreba, i bez obzira na to što je ova vrsta ideološke subverzije i metajezika nažalost uspjela prodrijeti mimo ustavnih vrednota u dio zakona i nacionalnih strategija, a koje je usvojio Hrvatski sabor naravno pod pritiscima stanovitih lobija. Dok ovdje sjede zastupnici iz Nezavisni za Hrvatsku, sve dok čine skupštinsku većinu, ideološka kolonizacija tzv. rodne ideologije neće proći u bilo kojem obliku. Dakle, poštovana gospođo, osobo Borić, drugarice i drugovi – no pasaran! Prvo to provedite kroz Hrvatski sabor, a tek onda ćemo o tome raspraviti ovdje u gradskoj skupštini – zaključio je.

Vijesti.hr prenose:

Hasanbegović je novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine izjavio kako je “u proceduru upućeno, na prijedlog gradonačelnika, da se iz razvojne strategije izostave određeni dijelovi koji su postojali u radnom materijalu”, koji su, po njegovu političkom mišljenju, ali i po mišljenju skupštinske većine, nametanje takozvane rodne ideologije.

Rekao je da je riječ o nizu “besmislenih, zapravo ideoloških floskula, o poticanju rodno osjetljivoga jezika ne samo u aktima Gradske skupštine i Gradske uprave, već ni manje ni više u javnom govoru”.

“Dakle, riječ je o poznatom ideološkom arsenalu koji se pokušava s određenim nestrpljenjem i prije nego što se to uspjelo u nacionalnom zakonodavstvu, uključujući i raspravu koja nas tek očekuje o ratifikaciji Istanbulske konvencije, zaobilaznim putem nametnuti u konkretan akt grada Zagreba, dakle, razvojnu strategiju. Za to nema razloga. U tom smislu išla je i ova gradonačelnikova inicijativa i nju će, u nastavku sjednice, skupštinska većina prihvatiti”, istaknuo je Hasanbegović.