Dr. sc. Zlatko Hasanbegović je prilikom gostovanja uživo u emisiji N1 televizije otvoreno progovorio o značaju inicijative za preimenovanje Trga maršala Tita, o partizanskom pokretu, o antifašizmu, NDH i fenomenu sustavnog višestrukog uvećavanja hrvatskih zloćina.

Politički tajnik stranke Neovisni za Hrvatsku, dr. sc. Zlatko Hasanbegović gostovao je 15. srpnja 2017. uživo u emisiji N1 televizije. Dr. sc. Hasanbegović istaknuo je kako je postignuće preimenovanja Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske kao svojevrsnog nultog preduvjeta za stvaranje vladajuće većine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini na simboličnoj razini važan čimbenik ostvarenja društveno-političkog prekida moderne hrvatske države i njenog glavnoga grada s naslijeđem jugoslavenskog komunističkog režima.

Moderna hrvatska država nastala je upravo nasuprot stanju i političkom uređenju koje joj je prethodilo u okviru Jugoslavije i to u krvavom ratu kojeg su pokrenule titoističke institucije, među kojima prvenstveno Jugoslavenska Narodna Armija na čijem je čelu bio maršal Josip Broz Tito, ističe dr. sc. Hasanbegović.

Jedina istinska hrvatska pobjeda u 20. stoljeću, u kojoj se prepoznao cijeli hrvatski narod je pobjeda u Domovinskom ratu, a pobjeda u Domovinskom ratu jedini je stvarni vrijednosni temelj na kojem počiva moderna hrvatska država.

U preambuli Ustava Republike Hrvatske navode se formalni temelji hrvatske državnosti, među kojima i odluka ZAVNOH-a, ali se ta odluka krivo interpretira kao ustavna vrednota. Po istoj analogiji bi i feudalizam bio ustavna vrednota, zaključuje dr. sc. Hasanbegović

Pojam antifašizma u Hrvatskoj opterećen je višeznačnošću, izvorno značenje antifašističkih vrijednosti najčešće se zlorabi u kontekstu neokomunističke i neojugoslavenske restauracije.

Dr. sc. Hasanbegović ističe kako je partizanski pokret od samog svog početka imao politički cilj, a to je nasilno preuzimanje vlasti i provedba komunističke revolucije po uzoru na sovjetski savez. Politički cilj partizanskog pokreta te stvaranje Jugoslavije nije bila uspostava demokratskog društva, čemu najočitije svjedoči 60.000 Hrvata koji su 60-ih godina prošlog stoljeća pohrlili trbuhom za kruhom u poraženu Saveznu Republiku Njemačku kako bi pronašli egzistencijalno utočište.

Ustaški režim i Nezavisna Država Hrvatska nose neospornu hipoteku strašnih zločina, no povijest se mora temeljiti na stvarnim izvorima i činjenicama. Mi se susrećemo s fenomenom sustavnog polustoljetnog višestrukog uvećavanja hrvatskih zloćina, zaključuje dr. sc. Hasanbegović.

 

Snimka emisije N1 televizije