Glas za HDZ Plenkovića, Bačića i Jandrokovića – glas je za Milorada Pupovca i HNS!

HRT-ovom Poligrafu, aktualnoj političkoj emisiji koja obrađuje najvažnije događaj tjedna, 08. veljače 2018., gostovali su: Dalija Orešković, Zlatko Hasanbegović, Anka Mrak Taritaš i Branko Bačić. Teme su bile europski izbori, Amsterdamska koalicija kao i revizija ugovora sa Svetom Stolicom, tzv. Vatikanskih ugovora.

Gosti su komentirali reviziju Vatikanskih ugovora. Bačić je rekao da se protive reviziji i da je to štetno i za državu i za vjerske zajednice.

Dr. Zlatko Hasanbegović, zastupnik Neovisnih za Hrvatsku uvjeren je da u pozadini tog zahtjeva stoji “ideološka kvaziljevičarska protuvjerska i protucrkvena uskogrudnost. To je vrsta obiteljske rasprave na takozvanoj ljevici gdje se stranka gospođe Mrak Taritaš pokušala obratiti biračima SDP-a i poslati im poruku – mi ćemo se autentičnije boriti protiv starog narodnog neprijatelja (katoličke crkve) nego što su činili iz SDP-a.”

Hasanbegović je također istaknuo da je “s druge strane, tom besmislenom inicijativom, dala prigodu HDZ-u, nakon što je svoje demokršćansko stajalište pokazao usvajanjem Istanbuske konvencije, da se prikaže u lažnom svjetlu lažnih demokršćana i branitelja.”

Zlatko Hasanbegović komentirao je i ulazak Dalije Orešković u politiku: “Gospođa Orešković ulazi u jedan devastirani politički prostor raspadnute tzv ljevice, do kojega je dovelo i ovo neprincipijelno predizborno koaliranje, na način da ostaci ostataka tzv. Kukuriku koalicije čiji su birači ljudi izrazitih protuhadezedovskih raspoloženja, sada predstavljaju nosivi stup ove vlade u kombinaciju HDZ, HNS, SDSS i družina. Nas ne zanima koji su ciljevi gospođe Orešković, mi imamo jasan politički prostor i šaljemo poruku biračima Hrvatske demokratske zajednice da ne nasjedaju.”

Parafrazirao je misao “bivšega predsjednika HDZ-a Sanadera u kampanji protiv Hrvatske stranke prava, da je glas za HSP jednako glasu za SDP. Glas za HDZ gospodina Plenkovića, Bačića, Jandrokovića, glas je za Milorada Pupovca i HNS.”

Više pogledajte u poveznici:

https://video.hrt.hr/0802/Poligraf.mp4?_=1